Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Keresés a honlapon

Lépjen kapcsolatba velünk!

Pillangó Fogászati Központ

Cím:
1149 Bp.,Pillangó u.12.

Rendelőnket a II. emeleten találja
Nyitva tartás:
H-P 9:00-20:00

Telefon:
+36 30 639 7553
+36   1 220 7434
E-mail: Kattintson ide!


Fogékszer

Mindannyian legjobb formánkat akarjuk hozni, hogy mások fiatalnak, dinamikusnak és attraktívnak lássanak bennünket. Most már van egy egyszerű, kiváló lehetőség amellyel teljesen megváltoztathatjuk megjelenésünket. Ezt pedig a mosolyunk tökéletesítésével tehetjük meg.

A szükséges és nélkülözhetetlen esztétikai beavatkozásokon túl egyre népszerűbb a mosoly díszítésére szolgáló fogékszer. Kedvesen, vidáman, megcsillanó kis strasszkő vagy egyéb, nemesfémbol készített apró forma, amelyet általában a felső metszofogakra, vagy a szemfogra ragasztunk. Ez egyedi, dekoratív mosolyt kölcsönöz a viselőjének. Eredetileg a rap és hip-hop korszak hozta ismét elő ezeket a díszítési szokásokat. Napjainkban nagyon vékony aranyfóliából ún. Dazzlerek, illetve kicsit vastagabb Twinkles-nek hívott fogékszerek kerülnek forgalomba, továbbá apró kristály ékkövek különböző színekkel ún. Skyces-ek adják a választható fogékszerek hosszú sorát, egészen a brilliánsig.

A fogékszerek­et csak fogorvos teheti fel, ami egy speciális ragasztási technikával történik. A ragasztott fogékszer teljesen a foghoz kell simuljon - nem állhat el, mert akkor nem tisztítható rendesen. Egy-egy ragasztás nem árt a fognak, de ha sűrűn cseréltetnénk, akkor károsodhat. Az előbb említett rap-caps eltávolítása már korántsem egyszerű, főleg a fog sérülése nélkül.
Fontos kiemelni, hogy a fogékszer behelyezése nem igényli a fog kifúrását, csupán felszíni ragasztással rögzítik az apró "ékszert".

Fájdalommentes, és nem károsítja a fog felszínét.

A fogékszer felrakása nem tart tovább 3-5 percnél, és nem jár semmiféle kellemetlenséggel. A felhelyezett ékszer akár egy évig is eltarthat, és bármikor leszedhető.

Fent maradási időt pontosan nem lehet meghatározni, mert több befolyásoló  tényező is van, de a legfontosabb: az a nyál ph. értéke, túl savas oldja a ragasztót, és a kő leesik. Szénsavas üdítők, a nikotin is oldja, ill. a kemény étel lepattinthatja.

Felragasztás után  2-3 óráig ne egyél, ne igyál, ne dohányozz, 12 óráig ne egyél keményet, 12 óráig ne moss fogat!

 
Share