Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Keresés a honlapon

Lépjen kapcsolatba velünk!

Pillangó Fogászati Központ

Cím:
1149 Bp.,Pillangó u.12.

Rendelőnket a II. emeleten találja
Nyitva tartás:
H-K-Csüt: 14.00 - 20.00
Sze-Pé: 9.00 - 14.00
Szájsebészet: Sze 16.00 - 20.00-ig
(Érdeklődjön telefonon!)

Telefon:
+36 30 639 7553
+36   1 220 7434
E-mail: Kattintson ide!


Implantátumok

A fogászati implantátum a hiányzó fogak pótlásának egyik legjobb módszere. Ilyenkor az állkapocs csontba műgyökeret ültetünk. Általában titániumból készül.

Maga a műtét helyi érzéstelenítésben történik. A szájsebész metszést ejt a nyálkahártyán, és elkészíti a műgyökérnek megfelelő csontfészket. Ezután az implantátumot behelyezi (becsavarja) és összevarrja a nyálkahártyát. A fogorvos elkészíti az ideiglenes fogpótlást.

Három hónap alatt csontsejtek nőnek az implantátum felszínére, ezután az implantátum már el tudja viselni a rágóerőt. Ekkor elkészülhet a felépítmény. Az ideiglenes fogpótlás eltávolítása után az implantátumot felszabadítják és fogorvosi lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a műcsonkot, majd erre a koronát.

Előfordulhat, hogy az állcsont nem megfelelő vastagságú az implantátum behelyezésére, ilyenkor az implantátum behelyezése előtt csontpótlás szükséges, mely megnöveli a várakozási időt.

Az implantáció sikeressége nagyban függ az egyéni szájhigiéniától, ezért nagyon fontos az utógondozás, rendszeres fogkőlevétel (depurálás) és fogászati kontroll ?-1 évente.

Az implantátumokról bővebben:

 

 
Share