Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Keresés a honlapon

Lépjen kapcsolatba velünk!

Pillangó Fogászati Központ

Cím:
1149 Bp.,Pillangó u.12.

Rendelőnket a II. emeleten találja
Nyitva tartás:
H-P 9:00-20:00

Telefon:
+36 30 639 7553
+36   1 220 7434
E-mail: Kattintson ide!


Hidak

Hídpótlást akkor készítünk, ha egy vagy több hiányzó fogat pótolunk a szomszédos fogak bevonásával. A foghiány vagy foghiányok melletti fogak lecsiszolásra kerülnek, és ezek tartják meg pótfogat vagy pótfogakat.

Egy hiányzó fog nem csak a szépség rovására megy, de a maradék fogazatot is megterheli.

A foghiányok lehetővé teszik, hogy a többi fog eldőljön, sőt elvándoroljon, így ezeket a fogakat rossz tengelyirányból éri a rágóerő, és ez számos probléma forrása lehet (rágási zavarok, állkapocs izületi fájdalom, fogágy sorvadás, fogszuvasodás).

A hídpótlás megvédi a meglévő fogakat, és egészséges ragyogó mosolyt biztosít.

A hídpótlás készülhet fémre égetett porcelán leplezéssel, illetve fémmentes porcelánból is. Mindkét megoldás esztétikájában tökéletesen képes utánozni a természetes fogak szépségét. Az anyagleírás részletesen a koronánál található, lásd fentebb.

Egy híd elkészítése általában 3 fogászati vizitet (látogatást) igényel a fogorvosnál.

  1. Első alkalommal a foghiány melletti fogakat helyi érzéstelenítésben a kívánt formára előkészítjük, és lenyomatot veszünk, amit elküldünk a fogtechnikusnak. Ideiglenes hidat helyezünk az előkészített fogakra.
  2. Második alkalommal a felpróbáljuk a híd fém vagy porcelán vázát, és ellenőrizzük a pontos illeszkedést és az ideiglenes hidat visszaragasztjuk.
  3. Harmadik alkalommal beragasztjuk az elkészült, porcelánnal leplezett hidat.

 

 
Share