Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Keresés a honlapon

Lépjen kapcsolatba velünk!

Pillangó Fogászati Központ

Cím:
1149 Bp.,Pillangó u.12.

Rendelőnket a II. emeleten találja
Nyitva tartás:
H-K-Csüt: 14.00 - 20.00
Sze-Pé: 9.00 - 14.00
Szájsebészet: Sze 16.00 - 20.00-ig
(Érdeklődjön telefonon!)

Telefon:
+36 30 639 7553
+36   1 220 7434
E-mail: Kattintson ide!


Fogfehérítés (Zoom Advanced Power)

Professzionális, legmodernebb amerikai technológiás fogfehérítő rendszer, amely leggyorsabban, legbiztonságosabban és leghatékonyabban teszi ragyogóvá a mosolyát.

Egyórás kezelés alatt 4-6 színárnyalat javulás is elérhető

Zoom AP Érzékenység

Ahogy minden fogfehérítési eljárás, úgy a ZOOM AP esetében is előfordulhat érzékenység, ez az egyik legfontosabb, amiről páciensét is tájékoztatnia kell.

Fontos elmagyarázni, hogy a ZOOM AP eljárás során ugyanazt az eredményt fogja 45 perc alatt elérni, mint az otthoni fogfehérítési eljárásokkal 1-2 hét alatt. Tájékoztassa, hogy az érzékenység a fog pulpájának stimulálása során alakul ki, és soha sem a hidrogén-peroxid vagy a ZOOM AP lámpa erőssége miatt. Fogérzékenység 2-24 órával a fehérítés után teljesen normális reakció. A fájdalomérzet lehet egész fogsorra kiterjedő, vagy villámlásszerű egy-egy fogat érintő. De soha sem a fog romlásának a jele, ez egy reverzibilis pulpitis.

Páciensei érzékenységi kategóriákba sorolhatóak:

 1. kor miatti
 2. fogkopás
 3. szekunder káriesz amalgámtömés körül
 4. garat érzékenység
 5. egyéb szájhigiéniai problémák

Mielőtt javasolná a ZOOM AP eljárást, ezeket a problémákat orvosolni kell. Azoknál a pácienseknél, akiknél szürkés, vagy tetraciklines elszíneződés látható a ZOOM AP módszert otthoni utókezeléssel kell kiegészíteni. Minden fogfehérítési eljárás során rengeteg módszerrel csökkenthető az érzékenység.

Eljárás előtt:

 • Ha a páciens érzékenység miatt aggódik, javasolja neki Elmex gél vagy Relief használatát. Naponta kétszer minimum egy hétig a fehérítés előtt, és utána 3 napig. Így célszerű a sínt erre az időre már elkészíteni. Ráadásul, így a páciens ezzel a géllel használva előre kipróbálhatja milyen érzés azt viselni.
 • Ha a sín kész van, akkor a fogfehérítési eljárás előtt közvetlen Relief gélt vagy Satin Finish-t tehet bele a páciens és 10-től 30 percig viselheti azt.
 • A fehérítés megkezdése előtt ajánlatos iborubofen vagy más fájdalomcsillapító tartalmú tablettát adni.

Eljárás közben:

- Fognyaki kopás esetén alkalmazzon bondot vagy folyékony likvidámot, amely megszűnteti az érzékenységet.
- Ínysorvadással rendelkező páciensek fehéríthetőek, ha a szabadon lévő fognyakat befedjük likvidámmal.
- Likvidám eltávolítás után mindig ellenőrizze, hogy nem maradt-e szövet darab a páciens fogán, vagy nem lépett-e fel irritáció.
Miután a gélt eltávolította, használja az E vitaminos olajat, amely a dobozban található. Megnyugtatja az irritált részeket.

Eljárás után:

 • Az utolsó 15 perces szakasz után azonnal tegye fel a fogakra a Satin Finish gélt 10 percre. Ha a sín kész van, akkor abban a Satin Finish-t a páciens otthon is tudja használni. Minél tovább van fent az anyag, annál nagyobb a hatásfoka. Vagy egy tubus Relief gélt is adhat páciensének otthoni használatra.
 • Ha iborubofenre vagy további fájdalomcsillapítóra van szükség 24 órán belül ne lépje túl 1200 mg-os adagot. Kisebb dózis használható, de konzultáljon a páciens orvosával. Erősebb fájdalomcsillapító használata előtt is kérje ki az orvos véleményét.
 • Fehérítés utáni tennivalókat mondja el páciensének, így nem színeződik vissza a fog, és nem fokozódik az érzékenység. Tilos dohányozni, színezőanyagot tartalmazó, extrém meleg vagy hideg italt, ételt fogyasztani.
 • A fog rehidratáció érdekében mondja el páciensének, hogy igyon sok vizet.
 • Két héttel a fehérítés után ellenőrizze az eredményt, és ha szükséges korrigálja otthoni fehérítési eljárásokkal, például NiteWhite vagy Daywhite.

 

 
Share