Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Keresés a honlapon

Lépjen kapcsolatba velünk!

Pillangó Fogászati Központ

Cím:
1149 Bp.,Pillangó u.12.

Rendelőnket a II. emeleten találja
Nyitva tartás:
H-K-Csüt: 14.00 - 20.00
Sze-Pé: 9.00 - 14.00
Szájsebészet: Sze 16.00 - 20.00-ig
(Érdeklődjön telefonon!)

Telefon:
+36 30 639 7553
+36   1 220 7434
E-mail: Kattintson ide!


Esztétikus tömések

A fogakban lévő lyukakat, melyek a fogszuvasodás miatt alakultak ki esztétikus töméssel látjuk el, mely visszaállítja a fog eredeti formáját, színét, rágóképességét.

Mely érvek szólnak az esztétikus tömések (fémmentes) mellett?

  1. Az amalgámtömések egyrészről a szemnek sem kellemesek, másrészről a fogaknak is árthatnak. A hő hatására a fém tömés kitágul, hideg hatására összehúzódik, így meggyengíti a fogat, amelyet védeni hivatott. Ugyanakkor a tömés széle mellett rés keletkezik, ahol a lepedékben található baktériumok megtapadnak, és ennek hatására a tömés mellett, vagy alatt fogszuvasodás alakulhat ki. Ez a folyamat sokszor észrevétlen marad, csak röntgenfelvétel készítésével, vagy egy alapos fogorvosi vizsgálattal mutatható ki.
  2. Manapság az új esztétikus tömőanyagok és modern fogászati technikák megjelenésével sokan úgy döntenek, hogy kicseréltetik amalgámtöméseiket fémmentes, esztétikus kompozit tömésekre. Ezek előnyei az esztétikus megjelenésen túl pedig azok, hogy a kompozit tömések kémiailag kötnek a foganyaghoz, ezzel csökkentve a fogszuvasodás esélyét, illetve kevesebb foganyag elvételét kívánják meg a fogorvostól.
 
Share