header_2_en
header_3_en
header_4_en
Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)

Search the website

Contact us!

Pillangó (Butterfly) Dental Clinic

Address: No.12. Pillangó Street, Budapest, Hungary
Our Surgery is on the second floor.
Open: Mo-Fr 9:00 - 20:00
Phone:
+36-1/220-74-34
Email: Click here to write us!

Fogékszer
There are no translations available.

Mindannyian legjobb formánkat akarjuk hozni, hogy mások fiatalnak, dinamikusnak és attraktívnak lássanak bennünket. Most már van egy egyszerű, kiváló lehetőség amellyel teljesen megváltoztathatjuk megjelenésünket. Ezt pedig a mosolyunk tökéletesítésével tehetjük meg.

A szükséges és nélkülözhetetlen esztétikai beavatkozásokon túl egyre népszerűbb a mosoly díszítésére szolgáló fogékszer. Kedvesen, vidáman, megcsillanó kis strasszkő vagy egyéb, nemesfémbol készített apró forma, amelyet általában a felső metszofogakra, vagy a szemfogra ragasztunk. Ez egyedi, dekoratív mosolyt kölcsönöz a viselőjének. Eredetileg a rap és hip-hop korszak hozta ismét elő ezeket a díszítési szokásokat. Napjainkban nagyon vékony aranyfóliából ún. Dazzlerek, illetve kicsit vastagabb Twinkles-nek hívott fogékszerek kerülnek forgalomba, továbbá apró kristály ékkövek különböző színekkel ún. Skyces-ek adják a választható fogékszerek hosszú sorát, egészen a brilliánsig.

A fogékszerek­et csak fogorvos teheti fel, ami egy speciális ragasztási technikával történik. A ragasztott fogékszer teljesen a foghoz kell simuljon - nem állhat el, mert akkor nem tisztítható rendesen. Egy-egy ragasztás nem árt a fognak, de ha sűrűn cseréltetnénk, akkor károsodhat. Az előbb említett rap-caps eltávolítása már korántsem egyszerű, főleg a fog sérülése nélkül.
Fontos kiemelni, hogy a fogékszer behelyezése nem igényli a fog kifúrását, csupán felszíni ragasztással rögzítik az apró "ékszert".

Fájdalommentes, és nem károsítja a fog felszínét.

A fogékszer felrakása nem tart tovább 3-5 percnél, és nem jár semmiféle kellemetlenséggel. A felhelyezett ékszer akár egy évig is eltarthat, és bármikor leszedhető.

Fent maradási időt pontosan nem lehet meghatározni, mert több befolyásoló  tényező is van, de a legfontosabb: az a nyál ph. értéke, túl savas oldja a ragasztót, és a kő leesik. Szénsavas üdítők, a nikotin is oldja, ill. a kemény étel lepattinthatja.

Felragasztás után  2-3 óráig ne egyél, ne igyál, ne dohányozz, 12 óráig ne egyél keményet, 12 óráig ne moss fogat!

 
Share